info@humanboost.nl

06 51 44 58 66


Ondermijning


Voor wie

De training is ontwikkeld voor iedereen werkzaam binnen het veiligheidsdomein die zich (verder) wil ontwikkelen op het gebied van ondermijning en financieel rechercheren.

Aanpak

In deze training wordt ingegaan op ondermijnende activiteiten die plaatsvinden in diverse processen/ onderdelen van onze samenleving (vitale infrastructuur).

Wie daar verantwoordelijk voor zijn en wat daarachter schuil gaat. Welke mogelijkheden zijn er om inzicht te krijgen op deze vorm van ontwrichting van de samenleving, en vooral welke mogelijkheden zijn er om dit te verstoren, te stoppen, te vertragen, bloot te leggen etc in samenwerking met netwerkpartners. Er wordt gebruik gemaakt van diverse modellen. Verder wordt in deze training ingegaan op de signalen, de mogelijkheden en de verschillende facetten van financieel onderzoeken. Je gaat grondig aan de slag met dwangmiddelen en bevoegdheden zoals bij het leggen van beslag en bij witwassen. Aan de hand van casuïstiek en praktijkvoorbeelden wordt geoefend met afpakmogelijkheden en instrumenten.

Ondermijning en financieel onderzoeken kunnen ook als aparte trainingen worden afgenomen. Er zijn programma’s voor een basis training, een verdieping en een expert training te volgen.