info@humanboost.nl

06 51 44 58 66

Welke doelen heb jij gesteld voor 2021?Rondom de jaarwisseling is er altijd veel te doen omtrent het begrip ‘goede voornemens’. Maar wat zijn goede voornemens nu eigenlijk? Vanuit de mentale kracht methodieken bezien zou het een vorm of onderdeel kunnen zijn van het proces met doelen stellen. Immers start dit proces met een gedachte, droom, wens of idee over iets dat er (nog) niet is. Dat kan een object zijn, een vaardigheid, een niveau, een gebeurtenis en meer. Wanneer je er bewust aandacht aan gaat geven wordt het beeld dat je had groter. In een groot aantal gevallen blijft het daar dan bij. Wellicht ben je in staat om er een goed voornemen aan te verbinden.

Een goed voornemen, kijkend naar de term, heeft in zich dat je het makkelijk bereikt. Je behaalt het altijd. Het is slechts het voornemen iets te doen of iets te laten. In die zin lijkt het op een voorportaal van proberen. Maar wat is dan het effect? Vul het zelf maar in. Doelen stellen gaat een aantal stappen verder. Je zet een duidelijke stip aan de horizon door het uitspreken (of opschrijven) van een helder ideaalbeeld die ook haalbaar is. Zo leg je jezelf niet te teveel over- of onderspanning op. Laat je niet afleiden door negatieve gedachten maar focus je op wat je wel wilt. Actief aanpakken is de weg naar succes. Door acties af te stemmen op wat je wilt bereiken maak je jouw handelen bewuster. Zo ben je in staat om de regie te nemen over het hier en nu en dagelijks met een reden je taken en werkzaamheden te verrichten. Op die manier ontstaat een structuur die je volgt, iets wat je vertrouwen geeft en waarop je kunt terugvallen.

Door niet te ver vooruit te kijken houdt je zicht op haalbare subdoelen en verval je niet in negatieve gedachten zoals over het niet behalen van het einddoel. Op die manier werk je toe naar het concreet behalen van wat je wilt bereiken en heb je een droom, gedachte of idee zelf, actief omgezet in een resultaat. De succesbeleving is iedere keer weer fantastisch. Voor mij was het opbouwen van een nieuwe onderneming in het begin van de Coronacrisis een doel.

Ik heb me nooit laten leiden door negatieve gedachten die in me opkwamen (Kan ik mijn gezin met 4 kinderen nog wel onderhouden, mijn huis blijven betalen en wat als opdrachten uitblijven.....). Door in het hier en nu te blijven en trouw te blijven aan de geplande acties had ik continu het vertrouwen en voelde de situatie voor mij zelfs comfortabel aan. Nu is de Coronacrisis nog niet voorbij, maar er staat wel een goed functionerend bedrijf met specialisten die je begeleiden bij het realiseren van jouw proces van gedachte, droom of idee naar het bereiken van resultaat. Wat hielp is de ECHTE wil om het te bereiken.

Het Korps Mariniers (mijn bakermat) heeft mij in dat opzicht grotendeels gevormd. Dat was voor mij de periode waarin tot in het extreme werd geleerd hoe je met doelen omgaat en doelen (altijd) realiseert. Daar heb ik in de afgelopen 20 jaar veel baat bij gehad, zoals bij de opstart van mijn bedrijf. In 2001 (ik kwam net uit de afgeronde Commando opleiding) stonden we als team van het Mountain Leader Verkenningspeloton (Voorloper huidige NLMARSOF C-Squadron) in recordtempo op de top van de Mont Blanc in Frankrijk na een trainingsstage van 3 weken in Zwitserland met heel veel hoogtemeters in de benen. Dat was voor mij een echte peak-experience.

Welke doelen heb jij gesteld voor 2021?
Reageren? Laat hier een bericht achter en we nemen contact met je op.