info@humanboost.nl

06 51 44 58 66

Situatie frustratie #1

De afgelopen dagen nam ik met grote verontwaardiging kennis van de rellen overal in ons land. De beslissingen die zijn genomen om het Corona virus in te dammen zijn reeds gemaakt en staan in het teken van het beschermen van ons als inwoners van Nederland. Een groot deel van de ondernemers heeft het momenteel erg zwaar. Het is dan ook zwaar om te zien dat juist die ondernemers ook nog worden getroffen door relschoppers, opruiers, geweldplegers en plunderaars.

Ik ken de momenten waar de politiemensen nu voor staan om deze geweldsuitbarstingen te beteugelen. Als je wilt weten hoe het enigszins voelt om voor een horde losgeslagen ‘wild’ te staan, visualiseer dan eens hoe dat in zijn werk gaat. Wellicht ervaar je dan allerlei tekenen van angst, woede, frustratie of spanning in je lichaam. Ook al ben je nog zo getraind, een agent voelt dat ook, naast de druk om de juiste beslissing te nemen in een zeer complex en langdurig optreden. De media kijkt toe.

Gelukkig maken de politiemensen ook gebruik van visualiseren van geweldssituaties waarin ze gaan optreden. Ze beelden zich vooraf in welke scenario’s zich kunnen afspelen en maken met zichzelf en hun collega’s afspraken over het optreden. Dit geeft ze mentaal en tactisch een voorsprong en komen op het juiste spanningsniveau om optimaal hun werk te doen. Het geeft ze meer ruimte en rust bij het nemen van beslissingen en doen van observaties. Daar zijn ze in getraind.

Opgeroepen worden voor toezicht bij een demonstratie, mensen helpen die het slachtoffer zijn geworden van een inbraak, van geweld, van fraude of betrokken zijn bij een aanrijding. Of het plegen van levensreddend handelen voor mensen in acute nood. Het behoort bij het dagelijks werk van politiemensen.

Wat ik graag wil delen, en dat is mijn frustratie van vandaag, is dat deze politiemensen jou als relschopper, plunderaar, dief of geweldpleger net zo hard zullen helpen wanneer jij in acute nood of levensgevaar bent. Pak even een moment om je dat te visualiseren. Hoe ziet dat eruit? Wat komt er in je op? Zie het maar even als een kans om je te bedenken of je hiermee doorgaat…..gewoon als mensen onder elkaar.Reageren? Laat hier een bericht achter en we nemen contact met je op.