info@humanboost.nl

06 51 44 58 66

Flashback Elementaire Commando Opleiding

Vandaag bekeek ik het televisieprogramma "Kamp van Koningsbrugge". Het bracht mij in gedachten weer terug naar exact 20 jaar geleden (september 2000 - januari 2001) toen ikzelf de Elementaire Commando Opleiding volgde en met succes afronde.

Een zware opleiding waar 123 man aan begon en er slechts 21 de eindstreep haalden. Hoewel ik deze opleiding als Marinier volgde, heeft het mij verder gevormd en later veel opgeleverd op, onder andere, mentaal gebied en teamontwikkeling.

Mooi om te zien hoe de kernwaarden van het Korps Commandotroepen zijn verweven in de selectie onderdelen. Iets wat in het bedrijfsleven bijvoorbeeld ook van nut zou kunnen zijn.

Zo kan meer verbinding worden gemaakt tussen bedrijf, bedrijfsleiding en de mensen die erin werken. Het kan opleveren dat er meer focus komt, een teamgevoel kan ontstaan en een aanzet geven voor betere communicatie en gedrag.

De foto legt het moment vast nadat ik een lange en koude ondervragingsoefening had doorstaan en ik was niet bepaald happy. Maar ik wist waarvoor ik het deed. Ik wist dat ik moest voldoen aan die kernwaarden om de eindstreep te kunnen halen.

Die duidelijkheid aanbrengen is iets waar ik als ondernemer nog altijd gebruik van maak bij bedrijven waar ik mag meewerken aan groei.

Dankbaar!Reageren? Laat hier een bericht achter en we nemen contact met je op.